Известие

Collapse
No announcement yet.

хидравлика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Не намирам схемата на хидравличните връзки, но мисля, че тя е следната:

Казанче > вход на помпата > изход на помпата > вход на рейката > изход на рейката > вход на охладителя > изход на охладитела > казанче.

Т. е двете тръби показани на схемата правят следните 2 връзки:

a - изход рейка - вход на охладителя
    б - изход на охладителя - казанче.

На схемата не е означен охладителя, който трябва да стои на ограденото в червено място.
    Има охладители за антифриза, за въздуха, за двигателното масло, за климатика. Къде е този за рейката?
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Има охладители за антифриза, за въздуха, за двигателното масло, за климатика. Къде е този за рейката?
      Пак отпред в престилката. Не знам дали всички модели 166 имат такъв охладител.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Пак отпред в престилката. Не знам дали всички модели 166 имат такъв охладител.
        Не ми се вярва, за какво му е да се охлажда, то едва ли загрява кой знае колко. Част от тръбите на скицата са за климатика.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Не ми се вярва, за какво му е да се охлажда, то едва ли загрява кой знае колко. Част от тръбите на скицата са за климатика.
          Всички тръби от скицата са само за хидравликата на волана.
          Нормално е да се охлажда хидравличната течност, защото тя загрява при непрекъснатата си циркулация.
          На много коли няма такова охлаждане, но 166 - цата все-пак е висок клас лимузина.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

...
            Нормално е да се охлажда хидравличната течност, защото тя загрява при непрекъснатата си циркулация.
            На много коли няма такова охлаждане, но 166 - цата все-пак е висок клас лимузина.
            Даже и 155-цата ми, с най-малкия мотор и то на абитуриентска възраст, е с охлаждане на хидравличната течност
            ...
            155 1,6 TS 16V `96
            166 2,4 JTD `99
            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Би трябвало да е това:
              Attached Files

Comment

Точно това е. Но никъде по системата не видях нещо, което да го играе като термостат. Но явно целта на охладителя е да се избегне прегряването на течността.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Колеги,днес вдигнах колата на крик и мисля,че установих проблема.Маркучите до халогена,които свързват тръбите с охладителя са "поддали".

Comment

Working...
                  X